fbpx
  • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Анимация за деца

Ден: Вторник от 17:30 – 19:00 ч., зала 4

Детско училище за визуални изкуства „НИМ анимейшънс” е насочено към деца на възраст между 8 и 14 години. Максималният брой участници в едно занимание е 15 деца.

Желанието ни е да посеем в младото поколение семенцето на професионализма. Създавайки собствен продукт –  анимационни филмчета, децата се превръщат в малки кинотворци, които тепърва ще израстват в областта и ще имат опит, който ще допринесе за техните бъдещи успехи.

За да сме добри в създаването на всяко изкуство е добре да знаем повече за неговата история. Затова заниманията ни по Анимация ще започнат с една разходка през историята на това великолепно изкуство. Ще се запознаем с видовете анимация и начините им на създаване. Ще се научим какво е кадър, с колко кадъра да направим една секунда, как се прави сториборд и още много кино приключения. Ще се занимаваме с приложни изкуства и рисуване, за да създадем вашия пръв анимационен филм.

След като усвоим тези техники на създаване на анимационни филми сме предвидили и часове, в които да направите първите си стъпки в компютърната анимация. Работата със специални софтуери, подходящи за деца, ще накарат малчуганите да се впуснат в щуро приключение и ще им позволят да дадат път на идеите си. Най-голямата награда за децата е това, че творчеството им достига до широк кръг от публика. Имат възможността да включат анимациите си в множество фестивали по света, както и в „Киномания“ – ежегоден български кино фестивал, наш партьор и домакин на „Първи мини детски кино фестивал“ за филми създадени от деца. Нека позволим на децата да се докоснат до професията на аниматора, до седмото изкуство и до голямата сцена.

     


Основател на „НИМ анимейшънс” и основен преподавател:

Марина Николова започва кариерата си като журналист и репортер в Нова телевизия още през 1999 г. Дълги години води и авторско предаване в телевизията („Животните представят“ – детско предаване с образователно-развлекателна насоченост). Междувременно завършва НАТФИЗ “Кр. Сарафов“ – филмова и телевизионна режисура – магистърска степен. По- късно кариерата й я отвежда в сутрешния блок на ТВ 7, БТВ, „Господари на ефира“ и Българската национална телевизия, където е редактор на предаването „Здравето отблизо“. Член е и на Съюза на Българските Журналисти.

От известно време Марина Николова се е посветила на работата с деца и организира множество детски телевизионни и кино школи. В тях тя поставя основите на телевизионната и кино култура в децата, помага им да направят първите си стъпки в професията и да мечтаят смело, че един ден могат да са следващите режисьори, оператори и журналисти на България.

Цена за участие: 70 лв. на месец

 

     

     

     

   

 

Други наши курсове и практики:

Дата

юни 22 2021

Час

17:30 - 19:00

Цена

70 лв. на месец

Място

ул. „Александър фон Хумболт“ №7, зала 4
Марина Николова

Преподавател

Марина Николова
Телефон
+359899999190
Имейл
nim.animations.school@gmail.com
Уебсайт
http://www.nimanimations.com

Следващо занятие

QR Code