fbpx
  • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Театрално студио – деца

В обучителния процес на Театралното студио са включени: техника на говора, театрална пластика, актьорско майсторство и импровизация. Целта на обучението е децата да бъдат съпричастни към целият творчески процес – от създаване на сценарий за постановка, до изработване театрален реквизит и декори за постановката.

Основна цел на обучението е децата да усвоят освен актьорски умения, но и умения за себеизразяване не само с глас, а и с пластика-движения. Да умеят да се концентрират и развият усещане за партньорство, ритъм-пластика, обиграване на сценично пространство. Разбира се най – важното е това да става по един интересен и увлекателен начин така, че да могат по време на репетициите да се забавляват.

Преподавател:

Казвам се Иван Тарасов-ландшафтен архитект, но като втора специалност съм завършил Театрална режисура в СУ Климент Охридски. Поет, художник автор на стихосбирките: “Любов и Светлиина”, “Волна душа”, “Раждането на деня” и детски приказки – “Приказки от Слънчевата градина”. В момента ръководя тетрален състав – “Малкият принц” и курс по рисуване към читалище “Николай Хайтов”

Обучавал съм се с арт терапия и психодрама, както и Плейбек театър. Част съм от тетралния състав на плейбек театър “ЗаЕдно”.