fbpx
  • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Руски език за малки и големи

Дни: Сряда от 17:30 – 19:00 ч.;

Петък от 17:30 – 19:00 ч. (събира група)

и Събота от 11:00 – 12:30 ч.

Цена:  1 път в седмицата: 100 лв./месец

2 пъти в седмицата: 200 лв./месец

Групите започват при пет записани участника.
За записване: https://forms.gle/YBky3KPzYCnyjZkc8

При нас можете да научите езика на Пушкин, Гогол, Толстой, Достоевски, Чехов, Лермонтов .

Курсовете по руски език са за деца, тийнейджъри и възрастни.

Защо да учим руски?

Ру̀ски езѝк (ру́сский язы́к ру́сский язы́к ) е географски най-разпространеният език в Евразия, също така е и най-използваният славянски език в света, говорен от около 260 000 000 души. През 20 век той придобива голямо политическо значение и днес е официален език на няколко държави – Русия, Казахстан, Беларус, Киргизстан и Таджикистан, региони в други страни (Приднестровие, Абхазия, Южна Осетия), както и на Организацията на обединените нации.

Руският е индоевропейски език, част от източнославянската група, включваща още три говорени и днес езика – беларуски, русински и украински. Макар да запазва източнославянската синтетично-флексионна структура и общославянската лексикална основа, съвременният руски включва и голям брой чужди думи от областите на политиката, науката и техниката.  Руският е международен език, използван от около 260 млн. души по света, на него има написано голямо количество специализирана литература, използва се за съхраняване на информация във всички сфери на живота, както и е работен за повече от 20 международни организации като ООН, Червения кръст, ОНД, ШОС и т.н.

Преподавател:

Людмила Годицка е бесарабска българка родена и израстнала в Украйна. Тя завършва Запорожкия Национален университет като преподавател по руски език и литература във висши училища. Работила е в Запорожкия государствен медицински университет със студенти от Индия, Мароко, Тунис, Азербайджан, които имаха нулеви познания по руски език. Участвала е в създаването на учебници и програми за тестване по руски език. И е преподавател по руски език в Руски Лицей-София.

Hourly Schedule

Сряда

17:30 - 19:00

Събота

11:00 - 12:30