fbpx
  • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Китара

Дни: Четвъртък и Петък между 14:15 ч. – 18:00 ч.
Неделя между 11:00 ч. – 17:00 ч.

Часовете са индивидуални и по 45 мин.

Китарата е музикален инструмент от групата на струнните инструменти. Тя е най-често с шест струни. При акустичната китара звукът се извлича от вибрациите на струните и техния резонанс в кухата част на инструмента. Свири се като с едната ръка се притискат струните към металните пластини на грифа наречени прагчета, а с другата струните се дърпат или удрят с пръсти или „перо“.

Китарите могат да бъдат класически, акустични или електрически (с електронно усилване) или комбинация от двете. Използват се в много музикални стилове, сред които разновидности на класическата музика, джаз, рок, хеви метъл и много други. Те се правят и поправят от лютиери. За направата им се използват дървета с добри акустични характеристики – такива са кленът, орехът, секвоята и абаносът.

Водещ:

Димитър Еленски е на 32 години от Пловдив.

„Работя активно с деца от 2007 г. През 2010 година завърших Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство – Пловдив със специалност музикална педагогика и класическа китара.

Преди това съм взимал участие като доброволец в различни по характер инициативи свързани с работата с деца.

От 2004 до 2010 г. доброволец в асоциация „Голям брат, Голяма сестра“. От 2007 до днес се изявявам и като музикален аниматор на детски тържества. От края на 2010 до началото на 2011 г. бях доброволец в асоциация базирана във Франция Euroculture en pays gentiane по програма на европейски съюз „Европейска Доброволческа Служба“.

В продължение на една учебна година преподавах музика в 5 училища в централна Франция и работих като музикотерапевт в център за хора страдащи от множествена склероза, както и основах детски училищен хор.

След завръщането ми в България през 2012 г. започнах 4 годишен курс по музикотерапия при Българска Асоциация по Музикотерапия. В същия период започнах работа като мениджър на женски народен хор Космически гласове от България и до днес, а малко по-късно, февруари-март 2012 се присъединих и към екипа на дневен център за възрастни хора с увреждания „Св. Георги“ – Пловдив като музикотерапевт и
учител по компютърна грамотност. В дневния център работих до средата на 2013 г. В началото на 2014 година започнах работа като музикален педагог в детски градини и кооперативи. Към момента работя в 5 такива на различни места в София.

Същата година отворих собствена школа по китара, която в момента наброява малко повече от 25
ученика. В периода 2012 до 2017 г. съм участвал в множество семинари и обучения в сферата на музикалното обучение.

От 2017 до 2018 г. бях ръководител на детски хор при Highlight singin Academy. През настоящата 2019 година преминах успешно обучение на Метода Торт за преподаване на музика за деца от 3 месечна до 12 годишна възраст в Институт Артене в Мексико Сити.

От 2018 г. имам собствено звукозаписно студио и репетиционна, където се занимавам и с аранжиране и композиране на музика. От 2007 г. до днес пея активно в различни хорови формации част от които са: хор на пловдивските момчета, хор при опера Пловдив, опера Стара Загора, опера 2001 г. – Плевен, певческо
дружество – Пловдив, Храм – паметник Св. Богородица Пловдив, Хор на Сорбоната, Париж – Франция, Св. Седмочисленици – София и много др.

Hourly Schedule

четвъртък

14:15 - 18:00

петък

14:00 - 18:00

неделя

11:00 - 17:00