fbpx
  • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Френски език за деца с Ина

Ден: сряда, от 17:30 – 18:30 ч.
Такса:  55 лв. на месец или 15 лв. на път. Децата могато да се присъединяват по всяко време, с предварително записване тук: https://forms.gle/gvh6it3tbSVnpimc9

Класовете по френски език за деца са предназначени за начинаещи. Възраст от 7-11год.

Методът на работа се основава на разнообразни интерактивни занимания, чрез които децата натрупват речников състав и напредват в граматиката. Слушането на живия език и повтарянето на изрази, стихчета, песни, кратки диалози ще помогнат на децата да развият слух към правилно произношение и правилна граматическа структура, а по-големите ученици ще се учат и да пишат.

Някои от основните похвати на работа включват:

  • Разучаване на песни и кратки стихчета в група
  • Работа в по-малки групи за ситуационни диалози
  • Ролеви игри
  • Игрови задачи за усвояване на граматиката
  • Четене на приказки, разказване на кратки истории, др.

Основната цел на курса е децата да учат с желание и интерес чрез преживяване, за да могат без притеснение да пробват да се изразяват на френски, а в последствие и да говорят свободно и правилно.

Преподавател:

Ина Попчева – завършила съм 9-та френска гимназия в София и съм магистър по френска филология към СУ „Климент Охридски“. От 9 до 14 годишна съм учила френски в местно училище в Женева, Швейцария, а по-късно съм живяла и следвала в Брюксел в продължение на 2 години. Мога да твърдя, че децата ще имат достъп до автентично френско произношение без акцент.

Занимавала съм се с преподаване на частни уроци за деца и възрастни още от годините на следването ми досега, с кратки паузи. Преподавала съм и във френското училище „Виктор Юго“ следобедни ателиета.