fbpx
 • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Семейни констелации

Какви задачи можете да решите с помощта на констелациите?

Вие искате да се омъжите, но не се получават нещата?
Вие всеки път преживявате един и същи сценарий в отношенията?
Вие през цялото време срещате „ неподходящите мъже/жени”;?
Вие сте омъжени/женени, но не се чувствате „обвързани”?
Вие постоянно се карате с партньора си и това Ви е омръзнало?
Вие искате да се разведете, но се страхувате, че с новия мъж ще се случи
отново същото?
и много други…

Щастието

Повечето хора не се чувстват щастливи и по тази причина не могат да реализират напълно и по-най-добрия начин в отношенията, в професионалния и социалния живот.

 1. Скритият източник на проблема
  За съжаление често проблемите в отношенията, в областта на парите, реализацията, кариерата се намират не винаги там, където сме свикнали да ги търсим. Ние четем книги, ходим на тренинги, полагаме усилия… но всичко това не работи. Просто защото върху нас оказва влияние нещо по-голямо от нашите решения и желания.
 2. Семейните системи
  Реалността е такава, че ние почти на 100% се намираме под влияние на нашето семейство. И от голяма любов към него ние поемаме върху себе си тези трудности, с които не са се справили нашите родители, баби, дядовци или някой от предците ни до 7-мо и понякога повече поколения назад.
 3. Как това работи в нашия живот
  Например, ако на нашата прабаба са починали децата от глад или на баба ни любимият мъж е загинал във войната или нашата майка се е възстановявала 10 години след развода с баща ни… то момичето, по-скоро, ще има подсъзнателна схема „мъжете и децата носят страдание и болка”; в памет на тези жени в рода… И за нея ще бъде почти невъзможно да срещне мъжът на мечтите си и да създаде семейство, колкото и да иска и да се старае.
 4. Невидимото влияние
  Точно такива схеми могат да действат в областта на здравето, самоопределянето, парите, кариерата… Въпреки, че ние не можем нито да видим, нито да почувстваме това влияние. Това е като радиацията, то прониква в нашия живот и се проявява като проблем…
Какво стои зад констелациите?
 1. Генетическият код
  В констелациите става ясно, че всички предци продължават да живеят в нашите клетки чрез нашия генетически код, чрез наследствеността. Ето защо едни са по-скоро средиземноморски или славянски тип, други – европейски, азиатски или афкрикански тип.
 2. Епигенетическа памет
  Всеки от нас физически носи в себе си своите предци…, но не само физически… Често остава своеобразна памет за това, как са живели нашите предци. И това как те са преживявали травмиращите ситуации в техния живот може да повлияе на нашия начин на мислене, на това как се чувстваме или как действаме във външните ситуации – това се нарича епигенетическа памет.
 3. Вплитания с предците
  От време на време ние преживяваме някакви сутиации и си мислим, че това е нашата съдба или нашия живот, обаче, те се случват заради вплитания с нашите предци. И тези вплитания ни карат да действат по определен начин и да се оказваме в ситуации, приличащи на ситуациите на нашите предци, които ние трудно преживяваме.
Да трансформираме негативното влияние

Повечето наши повтарящи се трудности, с които се сблъскваме в своя професионален, социален или вътрешен живот, във взаимоотношенията могат да бъдат свързани с предците. Тези техни влияние ние можем да балансираме, за да се трансформират техните влияния и да се получи сила от предците. Някои мъже, например, имат усещането, че нямат мъжка сила от своя род. На тях не им се отдава да се реализират или да се самоутвърдят в свпите проекти и да довършат нещата до край. Все едно на няккакво мястп е прекъснат достъпа им до източника на сила в техния род и тази сила на дестига до тях. Те могат да кажат: „ Аз нямам сила, за да реша този проблем, аз направих всичко, за което се сетих, но постоянно се оказвам в една и съща ситуация”; По отношение на жените, те се чувстват отрязани от женската сила на своя род и не им се отдава пълноценно да преживеят свощ живот нато жени, да проявят своята женственост. В тяхната душа е възможно да живее отпечатъка на страданията, които са преживели угнетените жени от рода, които са били насилвани, пребивани, потискани. Затова те не смеят да проявят своята женственост от страй, че ще бъдат пренебрегнати, ще се отнасят зле с тях, няма да ги признаят или уважават…

Да възстановим контакт със силата на рода

Много мъже и жени, които преживяват тези трудности в своя живот намират в себе си причините за събитията, които се лсучват в настощщето, но реално не им стига сила, която идва от рода. Идрис Лаор ни казва: „ Чрез констелациите с предците ние можем да възстановим контакт с тази биологическа сила на своите предци или с източника на сила в нашия род”.

Констелатор:

Росица Стакева, сертифициран констелатор към Свободен университет Самадева (Libre Université du Samadeva), Франция. Росица е обучавана лично от Идрис Лаор, създател на френската школа по констелации. Член е на Федерацията по психогенеология, фамилни и системни констелации, Франция. Преподавател по мениджмънт, стратегически мениджмънт, икономика на индустрията и индустриалната фирма в университети в страната. Работи дълги години като управител на производствено предприятие и финансова институция, консултант по преструктуриране, управление и оптимизиране на бизнес процеси в държавната администрация и големи индустриални предприятия.

Богатият опит, който има в областта на бизнеса й помага успешно да разрешава проблеми и конфликти в бизнеса чрез констелации и други терапевтични подходи.

 

  

   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *