fbpx
  • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Цирк – деца, тийнейджъри и 18+

Вторник: от 18:00 ч. – 19:00 ч. Цирк 5+ годишни и възрастни – Жонглиране
стойка на ръце и акробатика по двойки.

Цена: 20 лв. на занятие

Вторник: от 19:00 ч. – 20:00 ч. Sofia Unicycle Club; Юнисайкъл и баланс. Тренираме умения за баланс, както за начинаещи, така и за опитни колоездачи.

Цена: 20 лв. на занятие

Сряда: от 18:30-19:30ч. Стойка на ръце/ка. Развивате баланс, сила и контрол над торса, гъвкавост. Ще изпитате физическите си граници и умствена сила. Развивате умения за ориентация и заемането на различни форми с тялото, докато сте с главата надолу.

Четвъртък: от 18:00 ч. – 19:00 ч. Акробатика за начинаещи и напреднали

Цена: 20 лв. на занятие

Събота: от 16:00 ч. – 17:30 ч. Sofia Unicycle Club; Юнисайкъл и баланс. Тренираме умения за баланс, както за начинаещи, така и за опитни колоездачи.

Цена: 20 лв. на занятие

Безплатно!
Всяка първа събота от месеца, от 15:00 ч. – 16:00 ч. отворен урок и цирковите дисциплини – юнисайкъл, жонглиране и акробатика.

За записване: https://forms.gle/oaD1xaXBfUZtVDYR7

Цирк 5+ годишни

Тези часове са подходящи за начинаещи и средно-напреднали деца, които искат да изпитат всичко, което циркът може да предложи! Практиката обхваща всички основни дисциплини на цирка, като:
– Акробатика: индивидуална, по двойки и групова (акробатика, балансиране на ръцете, гъвкавост и сила)
– Жонглиране: топки, бухалки, диабло, пой (координационни умения)
– Моноколело: ще се научите как да карате самостоятелно, по двойки или в група, трикове и стил

Акробатика:
В тази циркова дисциплина ще упражняваме силата и гъвкавостта си с акробатични движения като скокове, циганско колело, превъртания, стойка на ръце, салта и различни позиции за баланс.

Акробатика по двойки: упражнения с партньор на височина (основа (човекът отдолу) или флаер (топ човекът), партньорски балансови позиции, движения в двойка, акробатичен синхрон.
Групова акробатика: Цялата група ще упражнява групова акробатика, оформяйки различни човешки-пирамиди и синхронни акро-движения.

Жонглиране:
Жонглирането е за всеки и развива невероятни умения за координация. То е изпълнение на математически модели във въздуха и може да се практикува не само индивидуално, но и в партньорска двойка или в група, където се запаметяват игри само с една топка в кръг. Този древен спорт предлага не само невероятно забавление, но и облекчава стреса и е чудесно сърдечно-съдово упражнение. Ще жонглираме с две и каскадно с три топки.

Моноколело:
Упражняваме умения за баланс. Работим в малки групи от по 3-4 човека с едно моноколело (велосипед с 1 колело). Един човек кара колелото с подкрепата на другите в групата, като водачът на велосипеда непрекъснато се сменя. Ще се запознаете с основните трикове и поддръжки при моноколелото. След като се научите да карате колелото свободно, без подкрепа ще правим формации по двойки или в група под съпровода на музика. Ще използваме моноколелото и по други начини – ще упражняваме позиции за баланс, балансиране на колелото във въздуха, както и театрални и циркове изпълнения.

Цирков театър и импровизационни умения:
Когато напреднем с цирковите умения, ще добавим и развиване на театрални и клоунски умения, за да можем да създаваме истории и емоции с усвоените от нас циркови умения. Ще упражняваме малки шоу импровизации, чрез които ще развием умения за изразяване, както и увереност, когато се представяме пред другите. Ще черпим вдъхновение от ежедневните житейски ситуации, мечтите си и темите провокирани от цирковите часове като страх, доверие, смях, риск и радост. В края на срока ще създадем цирково представление с групата и тя ще преживее творческия процес на създаване на цирково представление заедно, което ще бъде представено пред родители и приятели.

 

Цирк 18+ годишни

Независимо дали сте отегчени от обичайната си фитнес рутина, търсите нещо забавно и различно или дори сбъдвате детската си мечта, в цировите изкуства има място за всички. С течение на времето ще бъдете видимо по-силни, ще усъвършенствате координацията си, ще подобрите здравето си и ще имате най-вълнуващите постижения, за които да разкажете на приятелите си.

Стойка на ръце:
Независимо дали това е първият Ви опит за стойка на ръце или ако вече я умеете и искате да работите за натиск или за една ръка, тази практика е за всеки, на всякакво ниво. Неспособността да направите нещо е най-добрата възможна причина да участвате в този час, който е ориентиран към успеха.

Акцентът е върху индивидуалните умения и баланс, малки и големи групови дейности, загряване и разтягане. Участниците ще си поставят цели, ще следят напредъка си и ще се стремят към подобряване.

Ще научите:
1. Как да можете да застанете в стойка на ръце с опора до стена без спотер в продължение на 20 сек.
2. Как да заемате стойка на ръце по различни начини и на различни нива.
3. Как да правите различни форми на тялото, докато стоите в стойка на ръце.
4. Как да правите правилните подготвки за сила и гъвкавост, както и охлаждания за упражняването на стойка на ръце. 5. Как да забелязвате другите.

Акробатика:
От тук е започнал циркът. Ще работим стойка на ръце, акробаланс и подхвърляне. Двама или повече души ще работят заедно, за да създават артистични пози. Ще развиете самоувереност и доверие в партньорите си. Ще подобрите силата и гъвкавостта си и ще придобиете редица акробатични умения, докато привидно се съпротивлявате на гравитацията. 🙂

Тази практика е добър вариант за тези, които са нови в акробатичния цирк и искат да видят развитието на кои умения най-много ги привлича както и за акробати, които искат да се съсредоточат върху партньорската акробатика – като основа (човекът отдолу) или флаер (топ човекът).

Преподаватели:


Галина Риом-Ройбек е много страстна към физическите изкуства и като цяло в процеса на обучение, така че преподаването голямо удоволствие за нея. Тя е високо-квалифициран съвременен цирков артист, завършил АФУК (Академията за неопитомено творчество) в Копенхаген, Дания през 2013 г. Нейните две основни дисциплини в училището са Летящ трапец и Балансиране. Галина е световна шампионка по Моноколело, с повече от 15 години професионална атлетична кариера, а моноколело кара от 24 години! Тя живее в София от 2016 г., работи с Фондация „Мини Арт Фест“ за развитието на сценичните изкуства в България и за да изследва и наблюдава съвременния и социален цирк.

Галина е световна шампионка, вицепрезидент и основател на Фондация Мини Арт Фест. Започва обучението си в Щайнер училище (Валдорфско училище) в Дания. Сега живее в България, за да развива културен и социален цирк. Галина разказва за училището си: „Спомням си, че използвахме ядки, за да се учим да броим. Аз натроших ядките и ги изядох, но също така се научих и да броя. В училищата Щайнер има фантастично усещане за общност, а строгата, но и любяща рамка ми помагат днес наистина да структурирам времето и работата си. След като пораснах, ми става все по-ясно, че образованието без оценки и изпити е уникално и съм убедена, че е от съществено значение за развитието на творческата личност по най-добрия начин. С такова обучение се научаваш да виждаш качествата на всички хора, а за днешното общество е изключително важно да имаш такива способности и умения.“

Михаил Райчев е умел цирков артист, който е развивал своите актьорски умения и жонглиране във Франция между 2011 и 2014г. Михаил е блестящ  и забавен и много търпелив с деца и възрастни. Той е цирков инструктор в дисциплината Жонглиране.

 

 


Всички снимки са с любезното съдействие на Гео Калев | photo credit: Geo Kalev

 

Hourly Schedule

Вторник

17:30 - 18:30
Цирк 5-12 годишни
19:30 - 21:00
Цирк 18 + годишни

Четвъртък

17:30 - 18:30
Цирк 13-17 годишни
19:30 - 21:00
Цирк - моноколело и баланс 7+ годишни

Дата

юли 29 2021

Час

17:30 - 18:30

Цена

20-25 лв.

Място

ул. „Александър фон Хумболт“ №7, зала 1
Категория
Галина Риом-Ройбек

Преподавател

Галина Риом-Ройбек
Телефон
+359 885863206
Имейл
miniartfest@gmail.com

Следващо занятие

QR Code