fbpx
  • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Спортни танци (бални и латино)

Ден: Вторник
от 17:00 ч. – 18:00 ч. зa деца;
от 18:00 ч. – 19:00 ч. за родители и деца;
от 18:30 ч. – 19:30 ч. за възрастни;
и частни уроци за сватбени двойки по договяране.

Спортни танци е наименованието на група от танци, превърнати във вид спорт. Оригинално социални танци, през годините претърпяват промени и започват да се танцуват състезателно, под строго определени правила. Общо са 10 на брой. Разделени са на 2 категории, всяка от които включва по 5 танца:
•латиноамерикански – самба, ча-ча-ча, румба, пасо добле и джайв;
•стандартни – английски валс, танго, виенски валс, слоу фокстрот и куик степ.

Латиноамериканските танци са отличават със своята пищност, характерното движение на бедрата и таза, и по-свободното движение между партньорите. Стандартните танци, чийто произход е обвързан с изисканите балове през миналите векове, се характеризират със строго определен хват и позиция на тялото, прави бедра и елегантност и консервативност на движенията.

Уменията, които сa придобити по време на уроците по танци – чувството за отговорност и дисциплина, работата в екип, помагат за получаването на значително по-високи резултати в училище от малките танцьори. Когато заниманията са системни и методични, танцът се превръща в една естествена грижа за физическото здраве. Тялото повишава физическата си издръжливост, мускулатурата укрепва, развива се добра общодвигателна култура. Танците развиват също така усещане за ритъм, координация, естетически усет, самодисциплина и отговорност. Момичетата придобиват грация и женственост, а момчетата – подвижност, ловкост и бързина. Танцът дава и едно от най-ценните качества за всяко дете – добро самочувствие! Участието в танцова група пък развива умения за екипна работа, толерантност, насърчават комуникацията, доверието и сътрудничеството. И още нещо – изразявайки емоции, танците спомагат за освобождаване от агресията в тялото и ума, т.е. те са благоприятни не само за физическото, но и за психическото здраве! Помагат за стимулиране на творческото мислене при малките деца и любовта към изкуството.

Taнцитe oĸaзвaт блaгoпpиятeн eфeĸт въpxy нacтoящeтo и бъдeщeтo нa вaшeтo дeтe, тaĸa чe aĸo тo иcĸa дa тaнцyвa, нe пpeнeбpeгвaйтe жeлaниeтo мy дa пoceщaвa зaнятиятa. Bъзpacтнитe xopa, ĸoитo oт paннa възpacт зa ce зaнимaвaли c тaнци, ce oтличaвaт cъc cтpoйнa фигypa, гpaция и плacтиĸa, yмeниe ĸpacивo дa ce дъpжaт и дa ce oбличaт, да са дисциплинирани и отговорни във всяко едно отношение. Bиe иcĸaтe ли вaшeтo дeтe дa cтaнe имeннo тaĸoвa? Toгaвa, пoмoгнeтe мy. Зaпишeтe гo дa тaнцyвa и тaнцyвaйтe зaeднo c нeгo!

Ако искате да прекарате повече време с децата и любимите хора, може да го направите и чрез танци. Класовете, които са „Родители с деца“ ще ви накарат да забравите за ежедневните проблеми и да се насладите заедно на нещо красиво, да помечтаете и да обикнете танца.

Преподавател:
Боряна Нинова се занимава се със спортни танци повече 20 години, дългогодишен състезател по спортни танци. Победител в телевизиония формат Танцувай с мен 2. Участва като част от мажуретния отбор на НСА с който печелят два златни медали през 2012 и 2014г.

Завършва магистърската си степен в Лесотехнически Университет, специалност „Интериорен дизайн“. След това записва Национална Спортна Академия „Васил Левски“, Треньорски факултет със специалност „Спортни танци“. Работи и обучава деца повече от 10 години. Преподава в редица танцови центрове, училища и детски градини. Хореограф е и на сватбени танци. Води и групови танцови занимания – родители с деца.

Нейните ученици взимат участие на всеки танцов спекакъл, организиран от танцово училище Dance Station. В тези спектакли взимат участие и групи от детска градина, в която тя преподава. Нейните ученици се явяват и на редица танцови фестивали, като успяват да завоюват призови места. Тази година нейни ученици спечелиха квоти за European Grand Dance Cup в Палма де Майорка, Испания ‘2019.

 

Hourly Schedule

Вторник

17:00 - 18:00
Родители и деца
18:00 - 19:00
Деца
19:00 - 20:00
Възрастни и сватбени двойки

Дата

юни 22 2021

Час

17:00 - 19:30

Цена

12 лв. /10 лв. дете; 40 лв. на месец/ 35 лв. дете на месец
Боряна Нинова

Преподавател

Боряна Нинова
Телефон
0894302071
Имейл
boriananinova@gmail.com

Следващо занятие

QR Code