fbpx
  • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Детска архитектурна работилница

Ден: Понеделник, от 17:00 – 18:30 ч.
Цена за единично участие: 15 лв. на занятие, за второ дете 12лв.

За записване: https://forms.gle/DXamfUvBWGZTzrZo9
Заниманието стартира при мин. 6 участника

Ако обичаш да изследваш и твориш, ако обичаш да променяш света около теб, ако обичаш да бъдеш провокиран, то твоето място е в нашата работилница.

Ще строим с глина, дърво и кутии, ще създаваме тримерни структури от различни материали, ще се забавляваме.

Ела при нас да сътворим заедно един приказен град!

Поради широката сфера на приложение, архитектурата представя безкрайни възможности за придобиване на опит на деца от всички възрасти, от най-малките до тези, които са на път да влязат в света на възрастните. Способността да работят в екип, да наблюдават, да набелязват проблемите и да откриват нови творчески решения са само част от уменията, които се стремим да развием в тях.
Нашата цел не е да подготвим бъдещи архитекти, а да дадем възможност на самите деца да упражняват своята чувствителност, въображение, вкус и критична оценка. Бъдещото качество на средата, която обитаваме, ще бъде определено от днешните деца. Способността им да взимат важни решения ще зависи от знанията, уменията и способностите, които те ще придобият по време на своето образование.

Заниманията се провеждат един път седмично с продължителност на едно упражнение 1 час и 30 мин.

Водещ:

Анна Калинова е архитект на свободна практика. От 2018 г. води работилници за деца в “Детска архитектурна работилница”. Участва в проекти за изкуство в градска среда на Сдружение “Трансформатори”. Изследва възможностите на застроената среда като образователен инструмент.

Детска Архитектурна Работилница (ДАР) е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2011г. Основна цел на формата е да разшири полето на познание на децата, акцентирайки върху ролята на градската среда като средство за обучение, създаващо широк спектър от творчески интердисциплинарни възможности за обучение. Поради широката сфера на приложение, архитектурата представя безкрайни възможности за придобиване на опит на деца от всички възрасти. Способността да работят в екип, да наблюдават, да набелязват проблеми и да откриват нови творчески решения са само част от уменията, които младите хора развиват. „Детска архитектурна работилница“ провежда системно и последователно своята програма, структурирана в ежеседмични занимания с деца от шест до дванайсет годишна възраст.

През посредните седем години организацията провежда архитектурни работилници за ученици през цялата учебна година под формата на клубове в няколко частни училища в София, а също така и
отделни упражнения в някои държавни училища.

През периода на своето съществуване програмата на ДАР става обект на внимание на редица институции и медии, като уникален по рода си образователен формат, а през 2014, екипът получава Специалната награда на Международния съюз на архитектите в конкурса „Golden Cubes Awards”. Предложените упражнения надграждат придобитите в училище знания и помагат за тяхното практическо осмисляне. Предложените теми за различните възрастови групи са еднакви, но степента на сложност на създадените триизмерни модели, зависи от уменията на самите деца. Учениците работят с
разнообразни материали като дърво, хартия, метал, велпапе, глина, отпадъчни материали и др.

 

 

 

Дата

авг. 02 2021

Час

17:00 - 18:30

Цена

15лв. (12 лв. за второ дете)

Място

ул. „Александър фон Хумболт“ №7, зала 4
арх. Анна Калинова

Преподавател

арх. Анна Калинова
Телефон
+359887430647
Имейл
m.rajeva@gmail.com

Следващо занятие

QR Code

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *