fbpx
  • Oбразование, изкуство и спорт | Education, arts and sports

Английски език с Цвети

Ден: Понеделник от 15:30 ч. – 17:00 ч.

Методът на преподаване в този клас е разнолик и същевремено индивидуален, поради множествените и специфични за всяко дете начини на учене и типа интелигентност. Това се напасва и в процеса на преподаване.

Предпоставка за учене са непринудения подход и свързването, което се изгражда. Важен е процесът, а не краен продукт от съответния час.

Основа на този процес е ученето чрез преживяване, а целта е постигане на свободно ниво на разговор.

Часовете включват:
• начално свързване в кръгче с песен и ритъм.
• интерактивна приказка с движения, йога, драматизация, чрез която усвояваме лексика по монкретни теми и фрази от ежедневието.
• песнички на английски с танц и движения.
• четене на книжки.
• взуализация с флаш карти.
• игри за групова динамика на езика.
• рисуване по зададена тема
• изработване на крафт и др.

Заниманието е условно разделено на две части – едната по активна, движенческа и ритмична, за учене чрез паметта на тялото, докато другата е свързана с притихване и заземяване на енергията с четене на книжки, визуализации, рисуване или майсторене с ръце.

Преподавател:

Казвам се Цветомира и съм учител. Завършила съм Славянска и Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”, както и следдипломнаквалификация „Учител по английски език” в ПУ „Паисий Хилендарски”.

Обичам децата и планината, общуването с хората и с природата. Участвала съм в организирането на детски училища и лагери в планината, също по време на фестивал „Беглика”. Занимавам се непрофесионално с психология, посещавала съм курсове по ненасилствена комуникация и емпатия. Завършила съм специализация по Монтесори, Валдорф и Слънчева педагогика. Преподавах като учител по БЕЛ по програмата „Заедно в час” в гр. Самоков. Привърженик съм на интерактивните методи, ученето чрез преживяване, сугестопедията и естественото учене.

Преминала съм обучение за йога преподаватели по системата „R.Y.E.” (Изследване на йога в образованието) – метод, който адаптира йога практики в работата с деца. Помага им да изградят меки умения и да разбират по-добре себе си и другите, създава увереност и изгражда механизми за управление на емоционалното, физическо и умствено състояние.

От две години се занимавам по-задълбочено със story-telling или изкуството на разказвачеството, което подпомага придобиването на нови умения за общуване със Света. Обучавала съм се с Димитър Узунов и Рафаел Фор, директор на театър „По пътищата” във Франция, където разказвачеството е официална професия.

От 5 години съм част от представленията на „Сетивен театър София”, а в преподаването си вплитам сетивни методи и игри.

Вярвам в холистичния подход към децата и човека като цяло. В това, че здравето и щастието са вътрешна сила и хармония, които развиваме, а образованието с любов, свързване и разбиране е най-силният инструмент, който притежаваме за целта.

Радвам се за възможността да откриваме нови кътчета на познанието заедно!

       

         

Hourly Schedule

Понеделник

17:30 - 18:30

Сряда

17:30 - 18:30